Международният наказателен съд издаде заповед за арест на руския президент Владимир

...
Международният наказателен съд издаде заповед за арест на руския президент Владимир
Коментари Харесай

Вече има заповед за арест на Путин. Обвинен е във военни престъпления

Международният углавен съд издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин. Това оповестяват международните осведомителни организации. 

Държавният глава на Русия е упрекнат във военни закононарушения в.

Заповед за арест има и за Мария Лвова-Белова. Тя е комисар по правата на децата при президента на Руската федерация от 2021 г.

Москва неведнъж е отричала обвиняванията в зверства от страна на съветските сили в Украйна.

„ Г-н Владимир Владимирович Путин, роден на 7 октомври 1952 година, президент на Руската федерация, се допуска, че е виновен за военното закононарушение противозаконна депортация на население (деца) и за нелегално прекачване на население (деца) от окупирани региони на Украйна към Руската федерация (съгласно член 8(2)(a)(vii) и 8(2)(b)(viii) от Римския статут). “, се споделя в мнението на съда.

От МНС прибавят, че „ има рационални учредения да се счита, че господин Путин носи персонална наказателна отговорност за гореспоменатите закононарушения “.

Подсъдимата Мария Алексеевна Лвова-Белова „ е виновна за военното закононарушение незаконна депортация на население (деца) и за нелегално пренасяне на население (деца) от окупирани региони на Украйна към Руската федерация “.

В средата на февруари на среща с Лвова-Белова Путин разгласи, че броят на молбите, подадени от жители на Руската федерация за осиновяване на деца от окупираните елементи на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област, „ доста нараства “.

Горепосочените заповеди за задържане са издадени по молби, подадени от прокуратурата на 22 февруари 2023 година

Съдиите са обмисляли издаването на секрети заповеди. Впоследствие са решили, че оповестението им може да „ способства за предотвратяването на по-нататъшно осъществяване на закононарушения “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР